duminică, 21 februarie 2016

Pliculețe cu ghinion

22 februarie 2016 

Luni. În week-endul care tocmai s-a terminat am avut parte de tot felul de evenimente mai bune sau mai puțin bune. Unul a fost cel cu comanda de semințe de in. M-am gîndit să mai iau ceva, nu doar semințele care costă 1,50 lei. Am comandat 5 pliculețe, de 7,50 lei și mă bucuram gîndindu-mă de pe acuma cum vor împodobi aleea mea, ba chiar o să mai dăruiesc unor iubitoare de flori...Am mai comandat două plăntuțe: o lavandă și un toporaș,  pe astea le-am comandat doar ca să fie pachetul mai consistent, urmau să sosească în ghiveci, am aflat după aceea. Micuțe. Totul, inclusiv curieratul, la 35 lei.
 Nu spun cît am fost de îngrămădită cu plecatul la Alba Iulia, cu informații turistice, niște francezi voiau să facă drumeții prin pădurile nostre, afară ploua foarte tare, eu încercam să-i conving să nu se aventureze, mi s-au părut extrem de nesăbuiți,  asumîndu-și riscuri, iar pentru mine personl, foarte inoportuni. De luni de zile nu m-a sunat nimeni pentru informații despre peșteri, drumeții și tocmai acuma, cînd am plecat de acasă...Acum, la vremea asta, lumea vine pentru zăpadă, chiar dacă e cu ploaie, mă rog, dar nu pentru drumeții.
In drum spre Alba Iulia mă sunau cînd ei, cînd curierii care mi-au adus semințele. De ce doi curieri? Unul vineri, unul sîmbătă? Mă gîndeam că mi-au trimis comanda în dublu exemplar, lasă că le dăruiesc, doar vine martie, luna cadourilor. Eu o sunam pe vecina mea rugînd-o să mi recupereze întîi un pachetel și apoi încă unul. Păcăleala a fost că am plătit două pachete și era vorba despre comanda mea împachetată în două colete, unul doar cu pliculețele cu semințe și celălalt cu plăntuțele în ghiveci. Curiozitatea a constat trimiterea cu doi curieri, aceeași firmă, dar cel de vineri a venit prin Alba, iar cel de sîmbătă prin Beiuș Fiecăruia i-am plătit, nu eu ci vecina mea, comanda întreagă deși el îmi lăsa acasă doar o parte din ea. O tîmpenie! Poate o greșeală, nu știu,  le-am scris, în 20 februarie, fără speranța de a primi vreun răspuns...Aștept. Sînt curioasă.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu